söndag 24 juni 2012

Från Vätternrundans arrangörer..

"Årets Vätternrunda blev en tuff upplaga, både för deltagare och oss arrangörer. 

Rekordmånga anmälda, rekordmånga nationer, rekordmånga brutna och rekordsnabba tider. Vätternrundan 2012 levde verkligen upp till epitetet rekordrunda och den kommer bli ihågkommen. 

Det blev dock inte rekord i antal startande eller antal i mål. Men årets runda kommer ändå att vara en av de mest minnesvärda i modern tid. 23 307 anmälda, 46 representerade nationer, den 500 000:nde starten och en tid på 6:38 som Ride of Hope-gruppen stod för, är nya rekord. Dessutom var det rekordmånga som bröt och det är säkert att säga att Vätternrundan 2012 kommer att räknas som en av de tuffaste genom tiderna. Ett ca fem timmar långt, ihärdigt regn fick ca 2 250 cyklister att bryta. 
 
Runt klockan 4.00 på lördagmorgonen insåg sambandscentralen att vi skulle behöva skicka ut fler extrabussar då väldigt många började bryta i stora mängder på samtliga depåer på västra sidan. I Hjo var situationen värst där över 530 stycken bröt. På grund av att så många bröt under så kort tid kunde vi inte hålla jämna steg och människor blev stående. Totalt bröt nästan 1 600 cyklister på sträckan mellan Jönköping och Boviken, den sammanlagda siffran på antalet brutna blev 2 250. Vi satte in 12 extrabussar men det räckte inte.... "




Nästan så man blir sugen på att köra igen,kan ju bara bli bättre eller vad säger du Jope!?

1 kommentar:

  1. Jamen det är klart att vi kör! När anmäler vi oss!? :)

    SvaraRadera